bilder.ngn.nu Bildbloggen. Djur & Natur.

tisdag 22 maj 2007

Plåtvittjandet tisdag 070522 – 02

Idag hann jag med att föreviga en gråsugga – de brukar vara snabba annars. Visste ni att detta är ett kräftdjur som andas med gälar (stjärtfötternas innergrenar) placerade på bakkroppens undersida.

Källargråsugga (Porcellio scaber) ©NGN-foto

En Skogstordyvel var däremot betydligt lättare att få på bild.

Skogstordyvel (Geotrupes stercorosus) ©NGN-foto

2 Comments »

  1. Jättefina bilder!… Men måste säga att vattenstämpeln förstör mkt av bildernas helhet, det är inget fel att beskydda sina bilder, men synd när det påverkar helheten. (Mitt bästa beskydd ligger i storleken och originalet som i mitt jag fall är betydligt större och bättre än det jag lägger ut.) Vad anv. du för fotoutrustning? Än än gång, fina bilder! 🙂

    Kommentera

    Kommentar by Shy — lördag 26 maj 2007 @ 5:59 05

  2. Shy: Hej! Och tack för berömmet. Jag håller med dig om att ”stämpeln” förstör helheten. Och du har rätt i att originalet är betydligt bättre och det är ju inte det som ligger ute. Kanske ersätter jag ”stämpeln” med en signatur, som på dina bilder. Kollade lite snabbt på din blogg, riktigt snygga bilder. Jag ska kolla mer senare. Min utrustning: Sony DSLR-A100 med objektiven 3.5-5.6/18-70 och 4.5-5.6/75-300. Med i utrustningen finns också en Sony CyberShot DSC-W55. Bildbearbetningen sköter jag i Paint Shop Pro 7.

    Kommentera

    Kommentar by Nisse — lördag 26 maj 2007 @ 8:34 08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress