bilder.ngn.nu Bildbloggen. Djur & Natur.

söndag 10 juni 2007

Onsjökärret Svärdslilja 070608

Filed under: Svärdslilja (Iris pseudacorus) — Etiketter: — Nisse @ 17:06 17
Svärdslilja (Iris pseudacorus)
Det är inte alla dagar jag hittar orm eller andra kräldjur. Då finns det annat som fångar min uppmärksamhet eller ger mig en trevlig synupplevelse.
Svärdslilja (Iris pseudacorus)
Bilden ovan har jag manipulerat i mitt bildbehandlingsprogram (Paint shop pro 7). Utöver att jag maskat av den (vilket jag gör med så gott som alla bilder, för att få visat det jag vill visa) har jag använt klonverktyg, retouch med smudge, pusch och soften. Detta för att ”trolla bort” ett smalt grässtrå som låg diagonalt över det främre kronbladet. Jag passade också att ta bort några gula fläckar i nederkant som kom från blomställningen under den avbildade. Det är därför bilden är skuren nedtill så nära nedersta kronbladet.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress